Från utmattad till energifylld hälsorådgivare

Läs Conny Thoms egna ord om sin resa till att nå en bättre livskvalitet med bättre välmående. Conny är en av grundarna till Wellify och idag inspirerar och hjälper han andra till att må bra.

En tuff start som gymägare

Mitt namn är Conny Thom och jag har jobbat med hälsa i över 25 år. Min hälsoresa började 1997 då jag tog över ett litet gym i Varberg. Efter några år var vi tvungna att lämna denna lokal. Då hittade vi en större lokal och startade friskvårdsanläggningen Atletica våren 2001. Att starta en träningsanläggning var otroligt roligt men också väldigt tufft, inte minst ekonomiskt. Jag var tvungen att jobba extra som taxichaufför under flera år.

Stillasittande, stress och dålig kost

Jag körde mycket taxi på kvällar, helger och nätter. Att jobba som taxichaufför var väldigt roligt men katastrof för min hälsa. Det blev mycket snabbmat utmed vägarna, för mycket stillasittande, för lite sömn och en väldigt pressad situation som gjorde att jag var väldigt stressad. Under dom här 5 åren blev min hälsa riktigt dålig. Jag gick upp mycket i vikt, fick tillbaka mina eksem, hade mycket huvudvärk, hade dåligt immunförsvar och var ofta sjuk. Hade också väldigt ont i min kropp, framför allt i ryggen.

Små förändringar och bättre hälsa

2006 när jag kunde börja ta ut lön på Atletica hade jag möjlighet att sluta köra taxi. Då kunde jag börja laga lite bättre mat, röra på mig lite mer, och sova bättre o stressa av. När allting började bli bättre så började min kropp ”laga” sig mer och mer. Det var här jag verkligen förstod vikten av att sköta sig på bästa sätt.

Kostrådgivning och föreläsare

Åren gick och min kropp blev bättre och bättre. Jag jobbade som Personlig tränare och kostrådgivare på Atletica. 2008 startade jag en kosttillskottsbutik i anslutning till Atletica. 2015 ändrade jag på konceptet och startade en ekologisk specialbutik ”Spira Kostcenter” som sålde hälsosamma råvaror samt hälsokost. 2015 började jag också jobba med Hälsoföreläsningar.

Luften gick ur

2018 sålde jag Friskvårdsanläggningen Atletica. Jag älskade verkligen mitt jobb men jag upplevde att detta jobb tog för mycket energi av mig och på mitt privatliv. Jag var på gränsen till en utmattning, så jag var tvungen att släppa taget. Vid denna tidpunkt var mina barn 8,6 och 1år. När jag sålde anläggningen så blev jag otroligt trött. Jag var trött i ca1,5år innan jag fick tillbaka min energi. Det var precis som att min kropp var tvungen att vila efter många års slit.

Inspiratör till bättre mående

2018 startade vi tankarna på Wellify och släppte en färdig produkt 2020. Idag har jag ett variationsrikt jobb med mindre stress. Hälsorådgivare, föreläsare, och utvecklare på Wellify. Nu börjar jag att närma mig 50 år men jag mår bättre idag både fysiskt och psykiskt än när jag var 30 år

Vad jag vill säga med detta är att kroppen har otroligt bra förmåga att må bra bara du ger den rätt förutsättningar, att göra små förändringar varje dag är en god början.😊

Läs mer om hälsorådgivning här